Śaiva filozófia kurzus

Életed legfontosabb része a yoga és szeretnéd bővíteni a róla szóló ismereteidet? Elakarod sajátítani az ősi yogīkus életformát? Ebben segít neked a Śaiva-yoga tanulásának lehetősége.

A Śivahṛdayam 2021 őszének második felétől, folyamatos tagsági felvétel mellett, a Śaivizmus tantrayoga kurzusát hirdeti meg, az India kultúrája, filozófia-, irodalom- és gyakorlatai iránt érdeklődő hallgatók számára. A kurzusra bárki jelentkezhet, yoga gyakorló és oktató egyaránt, előfeltétele nincs, és elsajátításához sem szükséges az indiai nyelvek ismerete.


A Śaiva yoga filozófia a lelki gyakorlatok hangsúlyozása mellett az Én és az Én Erejének (Śiva-Śakti) egységét kívánja fejleszteni. A tanrendben helyet kapnak a Śaiva filozófia alaptanításai mellett a sanskrit yogaszövegek is. Az állandó képzés folyamán - a már meglévő oktatói végzettséged mellett - további ismeretekkel, húsbavágó tapasztalással lehetsz gazdagabb, megtanulod a Śaivizmus irányzatait, a különböző iskoláinak teóriáit, a sanskrit fogalom készleteit, jelentéseit, és a különböző tradicionális Haṭhayoga testtartásokat (āsana-k), légzőgyakorlatokat (prāṇāyāma) és meditációs (dhāraṇā-dhyāna) technikákat.

A kurzus elvégzése után olyan yogī leszel (akár gyakorlóként vagy már meglévő oktatóként), aki jártas a Śaiva filozófia tudományában, érti a tantra-yoga szentírásokat és azok magyarázatait, és a yoga tradíciójához kapcsolódó filozófiát. Ismeri a Śaiva-yoga különféle gyakorlati elemeit, illetve azok élettani hatásait, otthon van az anatómiában, élettanban, rendelkezik általános egészségtani ismeretekkel és metafizikai rálátással. Képes leszel továbbadni és tanítani, az iskoláid és a végzettséged mellett, a Śaiva yoga valódi szerepét és lehetőségeit.

A kurzus nem módszerspecifikus képzés, nem akkreditált vagy felnőttképzés, hanem gyakorlati műhely a yogát aktívan foglalkozó emberek részére. Nem jár érte diploma sem oklevél, csupán az Én Vagyok realizációját biztosítja.

A kurzus oktatói:

· Haṭhayoga - Huber Tamás Ashutosh haṭhayoga oktató

· Śaiva yoga filozófia - Ferencz Mihály Agnisetu író, filozófus

Első időpont: Október 30. du 17 órától este 19 óráig.

Cím:

1172 Budapest Nagyszékes utca 26/c

Az előadásokon való részvételre - előzetesen vagy a helyszínen - regisztrációs lap kitöltésével lehet jelentkezni. A regisztrációs lapot IDE KATTINTVA lehet letölteni.

Valamint Csatlakozz még ma a csoportunkhoz, és értesülj a legfrissebb időpontról, és bejegyzésekről! Élj a lehetőséggel!

https://www.facebook.com/groups/553481045869672
https://www.facebook.com/groups/553481045869672


(A kurzus a 2013. évi LXXVII. törvénnyel nem ütközik)

© 2021 Śivahṛdayam. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!